сряда, 23 февруари 2011 г.

Съвпадения

Някои съвпадения те поразяват, ако съдържат елементи, които докосват струна в съществото ти. Неотдавна видях в метрото една жена, която ме впечатли с контраста между доста зрялата възраст и младежкото излъчване. Поведението, начинът, по който разгръщаше вестника, облеклото...всичко си пасваше в чаровен синхрон. Приличаше на много деен човеек, който "няма време да остарее". Загледах я дискретно, но явно ме забеляза и успях неволно да я притесня.

Слезе на моята спирка и пое по безлюдните улички на квартала по абсолютно същия маршрут който ежедневно минавам до офиса. Вървях след нея, опитвайки се да спазвам дистанция, почти като преследвач. Малко преди офиса се отби при една будка за вестници и така я отминах.

Не мога да не призная, че ми се иска да изглеждам като нея на нейната възраст. И в същото време се страхувам да не се случи точно това... улисана в работа и проекти след време самотно да крача някъде, с поредната цел която да изпълва изцяло съзнанието ми... да запълва празнината от личните взаимотношения...

Няма коментари:

Публикуване на коментар